21 augusti 2017
19:00

Kalmar Södra IF B

Referat: T-nabben/M-ås Komb (9-m) - Kalmar Södra IF B

En av de skönare segrarna. Ikväll tog vi emot ett obesegrat Kalmar södra på Tillingevallen och som vi gjorde det. Tjejerna var taggade och ville inte skäppa ifrån sig några poäng på hemmaplan vilket de också tydligt visade. Redan från start tar vi tag i bollen, vi rullar runt bollen och försöker hitta de enkla passningarna. Framförallt är vi på södra som blodiglar och ger dem inte en millimeter vilket vi pratade om innan matchen att vi absolut inte fick släppa på. Snacket som har varit väldigt tyst de senaste matcherna kom även det igång och vi ville ha bollen. Riktigt roligt att se.
Efter 11 minuter vinner vi boll på mittplan och spelar ut den på högerkanten. Nellie tunnlar sin försvarare och hinner upp bollen på andra sidan och lägger sedan fram den längs kanten till en löpande Alice. Alice tar några steg och lägger sedan in den snett bakåt där Anni tagit sig in och stöter in bollen, 1-0. Vi fortsätter att spela bra hela halvleken ut och har en del bra chanser.
I andra börjar södra hitta lite i sitt spel och vi blir aningen stressade och södra hör både 1-1 och senare också 1-2 på frispark. I mitten av andra hittar vi tillbaka igen och börjar vinna boll och spela runt. Efter mycket kamp vid högerflaggan tar Malla tag i bollen och drar ett inlägg där både Felicia och Madde löper in på mål och Felicia sätter distinkt dit pannan och 2-2 är ett faktum. Extra kul med ett nickningar eftersom mycket träning gått åt till just det. Bara 5 minuter senare är det dags igen men denna gång tar Malla hand om det själv. Hon vinner ännu en gång boll på högerkanten, dribblar av två spelare och skjuter i täck men luckligtvis studsar boller tillbaka och honorar ner den och lägger över bollen på vänsterfoten och skjuter på nytt. Bollen går över målvakten och in i bortre, 3-2. Resultatet står sig sedan hela matchen ut. Idag ska hela laget ha beröm. Vi kämpar för varandra, snackar och vill ha boll. Vi har positiv attityd både på och utanför planen. Kul att snuva södra på deras första poäng. Nu njuter vi av segern innantill tar nya tag mot Högsby borta 1/9. Trevlig kväll!